Rodičia ružinovských prváčikov dostávajú od mestskej časti 35 eur

13.10.2016
0
Rodičia ružinovských prváčikov dostávajú od mestskej časti 35 eur - znak_ruzinov
Páčil sa vám článok?

Mestská časť Ružinov aj tento rok podporí rodiny, ktoré majú od septembra 2016 doma prváčika. Od mestskej časti dostanú finančný príspevok 35 €. Podmienkou na poskytnutie príspevku je trvalý pobyt zákonného zástupcu dieťaťa v Ružinove.

V minulom roku takto mestská časť vyplatila rodičom viac ako 450 prvákom takmer 16-tisíc eur. Ružinovský miestny úrad v priebehu septembra a októbra automaticky na základe zoznamov poskytnutých školami zasiela oznámenia o poskytnutí príspevku zákonným zástupcom detí zapísaných do prvých ročníkov základných škôl zriadených mestskou časťou Ružinov.

Finančný príspevok si možno vyzdvihnúť do tridsiatich dní odo dňa doručenia výzvy v pokladnici Miestneho úradu Ružinov na Mierovej 21, a to na základe oznámenia, ktoré bude zaslané na adresu dieťaťa uvedenú pri jeho zápise do prvého ročníka základnej školy v zriaďovateľskej pôsobnosti mestskej časti Ružinov. V prípade, ak má prvák iné priezvisko ako rodič, je potrebné predložiť rodný list dieťaťa.

Ak je dieťa zapísané do školy zriadenej iným subjektom, ako je mestská časť Ružinov alebo do školy mimo Ružinova, ale jeho zákonný zástupca má trvalý pobyt v Ružinove, rodič si môže na Miestnom úrade na Mierovej 21 podať žiadosť o tento príspevok. Predložiť musí aj Rozhodnutie o prijatí dieťaťa do 1. ročníka v školskom roku 2016/2017 a občiansky preukaz zákonného zástupcu ako oprávnenej osoby, ktorá má trvalé bydlisko v Ružinove.

(mš)

Páčil sa vám článok?