Slováci najradšej fotia digitálne

19.10.2006
Páčil sa vám článok?

Digitálna fotografia na Slovensku prerazila na plnej čiare. Svedčia o tom aj výsledky už 4. ročníka súťaže o najlepšiu digitálnu fotografiu Očami Sony. Do súťaže, určenej pre fotoamatérov z celého Slovenska, sa zapojilo vyše 2500 autorov s počtom 5822 digitálnych fotografií.

Najlepších 60 fotografií celej súťaže môžete vidieť na výstave v priestoroch Zákazníckeho centra Sony v hoteli Carlton na Mostovej ulici v Bratislave do 11. decembra. Na výstave sa nachádza aj zaujímavá mozaika stoviek fotografií zo súťaže. Hosťom výstavy je herečka, šansoniérka a najnovšie aj porotkyňa Super Star Jana Hubinská, ktorá tu vystavuje výber svojich fotografií z ciest po južnej Afrike.

Celkovým víťazom s najlepšou digitálnou fotkou 4. ročníka súťaže Očami Sony sa stal Peter Lamata z Bratislavy za fotku 3 spomienky.

Víťazom kategórie Človek sa stal Jakub Hábek Košťa s fotografiou Black Future, kategóriu Príroda a krajina vyhral Peter Juriš za fotku Čajka a v kategórii Fotografický experiment zvíťazil Peter Rafaj s fotkou Súkromná intervencia.

Páčil sa vám článok?