Do bábkového divadla zavíta Pavol Dobšinský

19.10.2006
Páčil sa vám článok?

Od úmrtia najvýznamnejšieho zberateľa slovenských ľudových rozprávok Pavla Dobšinského uplynulo už 220 rokov. Na túto príležitosť spomína aj Bratislavské bábkové divadlo a v dňoch 9. - 12. 11. usporiada celoštátny festival bábkových divadiel pod názvom Rozprávky Pavla Dobšinského.

Na festivale sa predstaví päť profesionálnych bábkových divadiel z Košíc, Žiliny, Banskej Bystrice, Nitry a Bratislavy. Festivalové publikum bude mať možnosť uvidieť adaptácie známych slovenských rozprávok zo zbierok Pavla Dobšinského: Zlatá priadka, Dlhý nos, Trojruža, Tri grošíky, Braček Jelenček, Najväčšie cigánstvo a Soľ nad zlato.

Bratislavské bábkové divadlo v spolupráci s Katedrou bábkarskej tvorby Vysokej školy múzických umení pripravilo aj scénické čítania ďalších štyroch Dobšinského rozprávok. Na deti čakajú okrem rozprávkových bábkových predstavení aj súťaže o hodnotné ceny (CD od vydavateľstva A.L.I. a rozprávkové knižky Pavla Dobšinského), ale aj bábkarské tvorivé dielne, kde si budú môcť vyrobiť postavičky z Dobšinského rozprávok.

Páčil sa vám článok?