November bude opäť v znamení fotografie

19.10.2006
Páčil sa vám článok?

Viac ako tri desiatky vernisáží fotografických diel čakajú Bratislavčanov v mesiaci november, pre znalcov a obdivovateľov fotografie už pätnásť rokov známeho aj ako Mesiac fotografie.

Od 4. novembra až do 4. decembra sa teda môžete pri potulkách umeleckou Bratislavou zastaviť pri menách ako Andrej Bán, Tibor Huszár, Milota Havránková, Jiří Křenek, Tibor Hajas, Erich Lessing, Viktor Fischer & Alena Dvořáková, Alexander Nikiporets, Manuel Sonseca a ďalších, aby ste sa pokochali obrázkami, ktoré jediné sú schopné zastaviť čas a sprostredkovať realitu v jej najjemnejšej, ale často aj najkrutejšej či najparadoxnejšej podobe. Nikto nepochybuje o tom, že fotografia je nenahraditeľný fenomén. A ak sa aj nájdu opovážlivci, ktorí by chceli vo svete počítačov spochybniť silu obrázku na papieri a jeho schopnosť rozplakať či rozosmiať, po Mesiaci fotografie pravdepodobne zmenia názor.

Tento rok sprevádza festival aj Diaconcert, ktorý sa uskutoční 2. novembra o 20.00 v klube Babylon, YMCA. Organizátori podujatia sa rozhodli, že požiadajú známe slovenské hudobné mená (Maroš Hečko, Marcel Buntaj, Andrej Šeban a Martin Burlas), aby svojou hudbou opísali pocity, ktoré sa ich zmocňujú pri pohľade na fotografie umelcov z Česka, Poľska a Maďarska.

Páčil sa vám článok?