Festival zábavy s pop kultúrou

19.10.2006
Páčil sa vám článok?

Takto označujú organizátori Comics Salón, medzinárodný festival komiksu, japonskej kultúry, hier, anima a filmov. Uskutoční sa 14. a 15. októbra v priestoroch SÚZA na Drotárskej ceste 46 v Bratislave.

Druhý ročník podujatia je nasledovníkom päťročnej tradície festivalu IstroCon, ktorý mal podobnú snahu – šíriť pop-kultúru nielen medzi jej fanúšikmi, ale ju sprostredkovať aj širokej verejnosti. To sa mu aj darilo, pretože každoročne prilákal okolo dvetisíc návštevníkov.

Komiks u nás zatiaľ nie je veľmi rozšírený fenomén a Comics salón chce práve túto chybu napraviť. Dáva priestor našim výtvarníkom a komiksovým tvorcom na prezentáciu vlastných diel, poskytuje možnosť aktívneho a zmysluplného trávenia voľného času. O jeho pozitívnom vplyve hovorí aj fakt, že aj keď za posledných päť rokov u nás nevyšla žiadna komiksová zbierka, od 15. októbra tento fakt prestáva platiť. Na festivale totiž pokrstia až dva komiksové zborníky. Medzi hlavné sprievodné programy bude patriť aj súťaž o najlepšie kreslené dielo v kategórii FanArt a Original Art. Filmoví milovníci sa môžu tešiť na najväčšie filmové komiksové trháky. Návštevníci si môžu oddýchnuť aj typicky japonsky – v príjemnom prostredí čajovne a na výstave bonsajov.

Páčil sa vám článok?