Svätenie jari - projekt o živote

19.10.2006
Páčil sa vám článok?

Nitrianske divadlo Andreja Bagara prichádza do Bratislavy s projektom nového scénického uvedenia diela Svätenie jari v dramaturgii a hudobnej kompozícii Petra Zagara. V rámci festivalového programu BHS sa táto inscenácia predstaví publiku na scéne DPOH - 3. októbra o 19.00 h.

Inscenácia v sebe spája obrovskú silu jedného z najvýraznejších hudobných diel minulého storočia (Svätenie jari) s inšpiratívnosťou a kvalitou osobitého súčasného hudobného skladateľa Petra Zagara.

Predstavenie chce divákovi priniesť komplexný divadelný zážitok v etickej aj estetickej rovine. Ide o spojenie veľkej energie a charizmy jedinečného súboru najstaršej generácie nitrianskych hercov, ktorí sa pokúsia ráznym gestom prevravieť o sebe, o minulosti, o dnešku – o človečenskej existencii. V predstavení uvidíme Adelu Gáborovú, Jozefa Dóczyho, Leopolda Haverla, Žofiu Martišovú, Oľgu Hudecovú, Hildu Augustovičovú a ďalších.

Pre všetkých milovníkov inšpiratívneho divadla, kvalitnej hudby a hereckých osobností je tu teda pozvánka na 3. októbra do DPOH.

Páčil sa vám článok?