S Elánom na Bratislavský hrad

19.10.2006
Páčil sa vám článok?

Keď sa na malom Slovensku v rockových kruhoch povie Elán, okamžite to evokuje Rolling Stones vo svetovom meradle. Ak aj máme voči nim výhrady, nič nezmeníme na fakte, že títo páni stačia s dychom už dvadsaťpäť rokov. To na rockovej scéne nie je málo, a tak je oslava pompézna. Začala sa turné, ktoré môžeme nazvať európskym, aj keď podstatná časť koncertov sa odohrala v Česku. Prvý, kto privítal slovenských rockerov, bol však Londýn, kde odohrali prvý koncert 3. júna.

Chlapci (ako nazývať zrelých mužov plných elánu poskakujúcich na pódiu?) na svoje rodné mesto, samozrejme, nezabúdajú a tak Bratislava privíta svojich spievajúcich a hrajúcich miláčikov s ich hitmi 27. septembra o 19.00 h netradične - na Bratislavskom hrade. Svojím megakoncertom oficiálne ukončia tohtoročné Kultúrne leto a Bratislavské hradné slávnosti 2005.

Skupina Elán si za obdobie svojho pôsobenia vyslúžila superlatívy typu najpopulárnejšia a najslávnejšia slovenská rocková skupina všetkých čias. Koľko ešte majú v sebe muzikanti guráže, dokážu na open-air koncerte, kde odznejú aj práve vzniknuté novinky z pripravovaného CD Anjelská daň, úspešné hity z albumu Tretie oko, ale aj staré dobré, časom preverené hity elánistov. Jesenné turné skupiny odohrá Elán v troch mestách, Bratislava je jedným z nich. Čím bude tento koncert výnimočný pre hudobníkov?

Jožo Ráž: „Tým, že budem zase hrať doma.“ Jano Baláž: „Keď budeme stáť na pódiu, celá Bratislava nám bude ležať pod nohami.“ Vašo Patejdl: „Doma sme už dávno nehrali, som rád, že sa to stane.“

Koncert skupiny Elán bude v areáli Bratislavského hradu v priestore bývalého amfiteátra a bude prvým domácim koncertom tejto skupiny po dlhých štyroch rokoch prestávky. Podľa Jána Baláža sa do hľadiska zmestí okolo 15-tisíc ľudí, Jožo Ráž optimisticky pridáva a tvrdí, že ak sa trochu potlačia, môže ich prísť aj 20-tisíc.

Cena vstupenky na Elán je 390 Sk na státie, na sedenie 1500 Sk. Koncert organizuje hlavné mesto Bratislava a agentúra Abby Art.

Páčil sa vám článok?