Lúčnica mieri z Ázie do NTC Sibamac Arény

19.10.2006
Páčil sa vám článok?

Tanečníci, speváci a hudobníci z umeleckého súboru Lúčnica si ešte poriadne nevydýchli po turné v Ázii a už ich čaká takmer tridsať vystúpení na Slovensku a v Českej republike. Umelecké turné začnú vystúpením v Bratislave 7. júna o 19.00 v NTC Sibamac Aréna.

Povzbudení veľkým úspechom v Ázii, kde súbor absolvoval 15 predstavení pre tisíce divákov v Macau a na Taiwane, predstúpia lúčničiari pred bratislavské publikum s programom, ktorý odprezentovali v zahraničí, ale aj s celkom novými ukážkami svojho foklórneho umenia. Za 56 rokov histórie Lúčnica stihla presvedčiť nielen domácich divákov, ale aj obdivovateľov súboru vo viac ako 60 krajinách sveta, že dokáže na vysokej umeleckej úrovni spracovať obrovské bohatstvo slovenských tancov, piesní, hudby a v krojovaných kostýmoch ukázať krásu slovenských zvykov a histórie. Rôznorodosť tanečného či speváckeho zamerania súboru nadchýna dodnes. Na vystúpení v Sibamac Aréna NTC lúčničiari publikum opäť presvedčia o tom, že ich tanečníci vynikajú skvelou technikou a úprimným nasadením, a to všetko je umocnené umeleckou virtuozitou hudobníkov.

Predpredaj vstupeniek je v predajnej sieti Ticketportal, v US Lúčnica Štúrova 6 (5292 0068) a v agentúre Kováčová, Radlinského 27 (5249 1378).

Páčil sa vám článok?