Tlučková a Pročko hľadajú manžela

19.10.2006
Páčil sa vám článok?

Ak už máte dosť Joža Pročka v jeho zabávačských televíznych polohách, zájdite do divadla. Divadlo West premiérovalo v réžii Ľuba Romana hru chorvátskeho dramatika Mira Gavrana Hľadá sa nový manžel, kde sa Pročko ako výborný komediálny herec realizoval hneď v piatich postavách.

Autor Miro Gavran je jeden z najznámejších chorvátskych dramatikov. Z jeho pera sa odohralo vyše osemtisíc predstavení po celom svete. Bláznivá groteskná komédia Hľadá sa nový manžel je jeho najúspešnejšou hrou. A práve tento kúsok pripravilo pre svojho diváka Divadlo West.

Tým poskytlo vynikajúcim komediálnym hercom Zuzane Tlučkovej a Jožovi Pročkovi príležitosť blysnúť sa v polohách, ktoré sú im najvlastnejšie. Obaja ich využili a tak sa na scéne objavia piati nápadníci vdovy Zdenky Hladkej (Zuzana Tlučková), zachovalej, zosnulým manželom neopotrebovanej dámy, ktorá sa rozhodla dať zbohom svojej samote, a predvedú jej svoje prednosti. Jožo Pročko sa chopil šance a tak všetci piati muži v jeho hereckom podaní prinášajú na javisko šarm, humor, nonšalanciu, uvoľnenú zábavu a relax, po akom túži nejeden divadelný divák.

Improvizácia je známa forma komunikácie komika s obecenstvom a ani tu Pročko nezaháľa. Využije každú príležitosť na to, aby diváka pobavil a vôbec sa neobzerá za tým, či jeho košeľa zostane suchá alebo odíde zaliaty penivým mokom diváckej spokojnosti. Uprednostňuje to druhé. A práve pobaveniu diváka prispôsobuje všetky svoje tvorivé schopnosti. Zuzana Tlučková vo svojej ženskej komediálnej emancipácii takisto nezaháľa a na javisku sa zjavuje herecký pár, ktorý dokonale nahráva autorovi hry Mirovi Gavranovi. Ten sa hercom zavďačil aj tým, že v jeho hrách sa zriedkavo objavujú viac ako štyri postavy, čím aktéri dostávajú veľké príležitosti. Grotesknú komédiu Hľadá sa nový manžel premiérovo uviedlo Divadlo West 21. apríla 2006.

Páčil sa vám článok?