Koncom júna bude festival divadelných škôl

19.10.2006
Páčil sa vám článok?

Medzinárodný festival vysokých divadelných škôl Istropolitana Projekt 2006 je jedným z festivalov v priestore strednej Európy, ktorý na pôde VŠMU v pravidelných dvojročných intervaloch prezentuje to najlepšie, čo v oblasti divadelného umenia vzniklo na úrovni tvorivej činnosti študentov vysokých divadelných škôl.

Hlavným zmyslom súťažnej medzinárodnej prehliadky Istropolitana Projekt 2006, ktorá sa tento rok uskutoční už po šestnástykrát, je prezentácia prác mladých tvorcov.

Po druhýkrát v histórii festivalu bude všetky predstavenia sledovať odborná porota, ktorá vyhlási výsledky vo viacerých kategóriách (Najlepšia inscenácia, Najlepší herecký výkon, Najzaujímavejší divadelný počin). Diváci budú hlasovať o najúspešnejšie divácke predstavenie. Okrem iných atribútov si festival dáva za cieľ predstavovať divadlo ako prostriedok inšpirácie, fantázie, mystifikácie v spojení s realitou každodenného života a prezentovať to najlepšie, čo v jednotlivých školách vzniklo za posledné roky. Festival Istropolitana Projekt sa v Bratislave uskutoční 24. 6. - 28. 6 a jeho divadelné predstavenia si môžete pozrieť v DPOH, v Divadle Kaplnka na nádvorí Vysokej školy múzických umení, v Štúdiu L+S, v Divadle Astorka a v Divadle Aréna.

Páčil sa vám článok?