Nový cyklus Bachových kantát

19.10.2006
Páčil sa vám článok?

V Novom evanjelickom kostole na Legionárskej ulici sa 12. júna o 19.00 h úvodným koncertom začne veľkorysý cyklus uvádzania kantát Johanna Sebastiana Bacha pod názvom Bach - Kantáty Solamente naturali. Tento rok si návštevníci Nového evanjelického kostola môžu vypočuť päť kantát hudobného majstra.

Z dedičstva J. S. Bacha je zachovaných 219 kantát, pri súčasnej produkcii by uvedenie kompletného cyklu trvalo 43 rokov. Organizátori cyklu majú ambíciu ročne uvádzať desať kantát doplnených ďalšími dielami J. S. Bacha v kombinácii so svetovými a slovenským autormi zo súčasnosti, ale aj s už nežijúcimi hudobníkmi. Solamente naturali je súbor pre barokovú hudbu, ktorého členmi sú prevažne slovenskí hráči pôsobiaci v špičkových európskych súboroch pre starú hudbu. Zakladateľom a umeleckým vedúcim súboru je huslista a violista Miloš Valent.

V pondelok 12. júna sú na programe diela J. S. Bacha a Georga Friedricha Händela.Vstupné: predpredaj 120 Sk, seniori, študenti a ZŤP 70 Sk, hodinu pred koncertom 150/100 Sk.

Páčil sa vám článok?