Marián Varga a Moyzesovo kvarteto

19.10.2006
Páčil sa vám článok?

Spoločný koncert Mariána Vargu a Moyzesovho kvarteta bude ďalšou hudobnou lahôdkou tohtoročného leta. Odohrá sa v rámci cyklu Koncerty na hrade na nádvorí Bratislavského hradu 8. augusta o 20.00 h.

V podmanivom prostredí bratislavského hradného nádvoria sa predstaví slovenská hudobná legenda, ktorú znalcom, ale ani bežným poslucháčom súčasnej hudby netreba predstavovať. V špecifickom hudobnom prejave Mariána Vargu sa podmanivým spôsobom prelínajú prvky vážnej a rockovej hudby. Každé koncertné vystúpenie tohto skladateľa a hudobníka je strhujúcim zážitkom aj vďaka Vargovej schopnosti improvizácie. Hudba, ktorá vzniká na pódiu, pôsobí na emócie veľmi výrazne vďaka svojej jedinečnosti a zároveň pominuteľnosti. Zakladateľ prvej artrockovej kapely v Československu Collegium Musicum sa v roku 1979 rozhodol pre úlohu osamelého bežca a ako jeden z prvých u nás sa začal venovať konceptu absolútnej improvizácie.

Moyzesovo kvarteto je jedným z najpopulárnejších komorných zoskupení na Slovensku. V rokoch 1986-2005 patrilo k umeleckým súborom Slovenskej filharmónie. Repertoár telesa zahŕňa všetky štýlové obdobia, nevynímajúc ani tvorbu súčasných slovenských autorov.

Vstupné na koncert je v predpredaji 299 Sk a 350 Sk na mieste koncertu.

Páčil sa vám článok?