A4 - Nultý priestor otvára novú sezónu

19.10.2006
Páčil sa vám článok?

Jedným z podnetov na založenie A4 a Asociácie združení pre súčasnú kultúru bol fakt, že sa začiatkom kalendárneho roku uvoľnili priestory po bývalom V-klube na Námestí SNP 12. Štyri nezávislé kultúrne združenia tak spojili svoje sily so zámerom prevádzkovať klub, ktorý by zastrešil aktuálne dianie v oblasti divadla, hudby, filmu, tanca či literatúry s dôrazom na prepájanie jednotlivých umeleckých druhov, multimediálne projekty či nové médiá.

Po polročnom úspešnom fungovaní a prázdninovej prestávke 11. 9. v Nultom priestore sa začína nová sezóna. V jej prvých dvoch týždňoch je očakávaných viacero podujatí: večer s názvom The Vasulkas: Avantgarda elektronického umenia 15. 9. od 20.00 bude venovaný premietaniu ukážok z ranej tvorby legendárnych tvorcov videoartu, manželov Vašulkovcov. Prednáška Lenky Dolandovej zároveň priblíži význam a osudy týchto priekopníkov elektronického umenia od čias, keď brniansky rodák Bohuslav Vašulka so svojou islandskou ženou Steinou emigroval do USA a pomocou vtedajšej novinky - neprofesionálnej prenosnej kamery začal dokumentovať newyorskú nezávislú umeleckú scénu.

Počas víkendu 17. až 19. 9. bude Nultý priestor hostiť akciu El Be Fest - Dni lesbickej kultúry, ktorá ponúkne filmy a dokumenty, prezentácie kníh, performace či prednášky a diskusie na rôzne témy. Na stredu 22. 9. o 20.00 je napríklad pripravený prierez filmovou dokumentárnou tvorbou Zuzany Piussi. Podrobný program A4 - Nultého priestoru na celý september nájdete na www.a4.sk.

Páčil sa vám článok?