Sunset Fest: bodka za letom v Propeleri

19.10.2006
Páčil sa vám článok?

Propeler Rock Garden, čiže nenápadná búda s bufetom, trávnatá plocha a pódium medzi petržalským Sadom Janka Kráľa a Dunajom patrí už roky k miestam, ktoré si Bratislavčania obľúbili. Občerstvia sa tu rodiny na nedeľnom výlete, prichýli viacero mládežníckych subkultúr a na pódiu sa počas pravidelných podujatí stretávajú domáci aj zahraniční hudobníci. Dva dni hudby alebo druhý ročník akcie Sunset Fest sa v Propeleri uskutoční 10. a 11. septembra.

Napriek ťažkostiam, s ktorými sa v posledných rokoch prevádzkovatelia Propeleru stretávajú - stačí spomenúť rozvodnený Dunaj alebo sťažnosti obyvateľov kvôli nadmernému hluku v nočných hodinách - sa „(nielen) rocková záhrada“ snaží privábiť návštevníkov koncertmi z oblasti rôznych hudobných štýlov. Podujatie Sunset fest je podobne ako ostatné akcie v Propeleri zadarmo a oproti minuloročnej bodke za letom, ktorej hlavným ťahákom bola fínska skupina Waltari, je tentoraz program rozdelený do dvoch dní.

Piatkový večer je ladený v štýle bigbeatovej zábavy. Účinkujúci sa budú na pódiu striedať až do neskorých nočných hodín a nie je vylúčená ani záverečná jam session. O 18.00 začne hrať najprv formácia Alley, klasický rockový repertoár predvedú veteráni Ice Breakers a napokon sa predstaví René Lacko so skupinou. Rodák z Handlovej sa preslávil najmä cenou, ktorú si odniesol z americkej súťaže v interpretovaní skladieb Jimiho Hendrixa.

Sobotňajší program je zameraný skôr na mladšie publikum a nádejné autorské skupiny. Od 14.00 vystúpia domáci Prievan, Autodrom, So What, Ethernal Pandemonium, M.O.S.A.D., Mango Molas, Divná zostava, slovensko-mexickí Los Volcanes, rakúski Sio Pao a Donkey tea. Headlinerom večera bude česká klubová cross-overová formácia Jolly Joker & The Plastic Beatles Of The Universe a po skončení koncertov na hlavnom pódiu okolo 22.00 prevezmú štafetu DJ-ské sety. Tí, ktorí si budú chcieť oddýchnuť od decibelov, si môžu vybrať z ponuky sprievodných akcií od jazdy na poníkoch cez maľovanie henou na telo až po večernú ohňovú šou.

Páčil sa vám článok?