Resistance alebo digitálny underground

19.10.2006
Páčil sa vám článok?

Posúvanie hraníc elektronickej hudby a alternatíva proti tanečnej komercii, to sú heslá medzinárodného festivalu Resistance, ktorý budú počas víkendu 27.-29. augusta hostiť priestory DK Zrkadlový háj.

Organizátori v európskom regióne ojedinelej akcie ďalej zdôrazňujú rozmanitosť spektra hudobných štýlov, medzi ktorými nájdeme nielen industrial, drill&bass či noise, ale najmä množstvo nezaraditeľných prejavov vyše päťdesiatich formácii, jednotlivcov a DJ-ov.

Sviatok nezávislého myslenia a tvorivého využitia elektroniky s presahom do iných umeleckých druhov, na ktorý sa chystajú aj návštevníci z okolitých štátov, svojím názvom zároveň naznačuje nechuť ku konzumnej orientácii spoločenskej väčšiny. Vystúpenia hudobníkov budú každý deň od skorého poobedia v zhruba hodinových rozostupoch a okolo polnoci vystriedajú živú produkciu DJ-ské sety. Okrem domácich experimentátorov Urbsounds a Poo nájdeme v piatkovom programe napríklad jedného z najaktívnejších ukrajinských elektronických umelcov Andreja Kiričenka alebo „zvukových alchymistov“, švajčiarskeho Jerome Soudana alias Mimetic a Panacea z Nemecka. Návštevníci sobotňajšieho večera sa môžu pripraviť na estetiku click´n´cut (8Rolek z Poľska), svojské narábanie s minulosťou tanečnej hudby (Hyperdriver) či opäť ukrajinský „one man“ projekt Kotra a ďalšie vystúpenia. Medzi trinástimi nedeľňajšími vystúpeniami umelcov opäť pôvodom z celej Európy sa nestratí temný ambient (Xabec), zvukové plochy švajčiarskeho hudobného veterána (Roger Rotor), domáca svojská industrial-gothic-elektronická skupina Ľahká múza alebo „digitálne hardcore komando“ Meinhof. Podrobné informácie o programe a vstupenkách nájdete na www.resistancefestival.com.

Páčil sa vám článok?