Eros Ramazzotti je aj po 30 rokoch hviezda, v marci vystúpi v Bratislave

5.2.2016
0
Eros ramazzotti je aj po 30 rokoch hviezda, v marci vystúpi v bratislave - ramazzotti_eros
Páčil sa vám článok?

Ikona talianskej, ale aj svetovej pop music Eros Ramazzotti vyrazil ešte na jeseň minulého roku na World Tour pod názvom Perfetto. Turné sa viaže k vydaniu Erosovho posledného albumu s rovnomenným názvom, ktorý uzrel svetlo sveta vlani a okamžite sa stal multiplatinovým. Navyše sa umiestnil v top ten rebríčku najpredávanejších albumov vo viac ako šesťdesiatich krajinách sveta. Eros počas tejto časti turné navštívi 28 európskych miest.

Už vo februári štartuje Eros druhú časť turné Perfetto a na jeho trase nemôže chýbať ani Bratislava! V utorok 15. marca 2016 vystúpi na Zimnom štadióne O. Nepelu.

Koncertný playlist obsahuje skladby z najnovšieho albumu Perfetto, ale na rad sa určite dostanú aj Erosove najväčšie hity! „Je to Eros viac než kedykoľvek predtým so všetkým, čo k nemu patrí. Má za sebou via ako 30-ročnú kariéru, má len niečo nad päťdesiat, ale v tejto šou je to on tak, ako ho fanúšikovia zbožňujú. Bez prikrášľovania, šou si kladie za cieľ vyzdvihnúť pravú hudobnú podstatu Erosa ako muzikanta, ktorému sa viac než komukoľvek inému podarilo svojou hudbou dobyť svet. V zahraničí som žil väčšiu časť života ako v Taliansku a uvedomil som si, že na svete existuje päť notoricky známych vecí, ktoré každý o Talianku vie: slovo Ciao, pizza, pasta, Pavarotti a … Ramazzotti! Bolo pre mňa obrovským potešením s Erosom pracovať a na vlastné oči pozorovať jeho schopnosť prijímať akúkoľvek výzvu,“ prezradil režisér turné Luca Tommassini.

Celá šou je koncipovaná veľmi jednoducho, no s použitím tých najmodernejších technológií porovnateľných s tými najväčšími svetovými hudobnými produkciami.

Erosa Ramazzottiho zaznamenal prvý výrazný úspech zaznamenal v roku 1984 na festivale v San Reme. Ako dvadsaťjedenročný nováčik sa zúčastnil súťaže začínajúcich interpretov. Predviedol vlastnú pieseň Terra promessa, čo stačilo na to, aby vzbudil pozornosť publika, lovcov talentov, ale aj niekoľkých veľkých gramofónových firiem, ktoré o Erosa prejavili veľký záujem, najmä preto, lebo bol osobitý. Priniesol svieži melodický štýl, v ktorom sa typická talianska kantiléna umne miesi s rockom, soulom a blues. Vášeň, láska a veľké emócie na strane jednej, civilný prejav, inteligencia, hudobnosť na strane druhej – to všetko nájdete aj v jeho prvých hitoch, ktoré ani po rokoch nestratili nič zo svojho kúzla a medzi ktoré patrí Una storia importante, Adesso tu, Un cuore con le ali, Emozione dopo emozione, Ma che bello questo amore, Senza perdici di vista, La luce buona delle stelle, Solo con te, Se bastasse una canzone - rovnako ako jeho prvé albumy Cuori agitati (1985), I nuovi Eroi (1986), In certi momenti (1987), Musice é... (1988) alebo In ogni senzo (1990). Na svojom konte má takmer tri desiatky albumov.

Už od prvej polovice osemdesiatych rokov žne Eros Ramazzotti úspechy nielen po celej Európe, ale po celom svete. „Som nepolepšiteľný romantik,“ tvrdil v jednom z rozhovorov, v ktorom sa priznal, ako veľmi ho ešte baví futbal, pobyt na vidieku alebo jazda na koni. Jeho život však určuje hudba. Veľa času venuje komponovaniu alebo práci v nahrávacom štúdiu. V Bratislave sa Eros Ramazzotti predstaví tretí raz.

(ts)
Foto: musictour.eu

Páčil sa vám článok?