Tri sestry: Divadlo A. Bagara na návšteve

19.10.2006
Páčil sa vám článok?

Netradičný divadelný zážitok sľubujú bratislavskému publiku členovia súboru nitrianskeho Divadla Andreja Bagara. Po úspešnom minuloročnom hosťovaní prichádza DAB do Bratislavy so svojou inscenáciou Tri sestry. Päť predstavení jedného z najoceňovanejších divadelných projektov predminulej sezóny bude v Zrkadlovej sieni Primaciálneho paláca od 9. do 13. 5. denne vždy o 18.30 h.

Slovo netradičný je namieste kvôli faktu, že na rozdiel od väčšiny klasických inscenácii v „kamenných divadlách“ sa v predstavení Tri sestry narúša inak neprekročiteľná hranica medzi hercami a divákmi. Publikum sa stáva skôr účastníkom, hosťom súkromnej rodinnej oslavy, je strhnuté bezprostredným dianím a tesnou blízkosťou účinkujúcich v salóne aristokratickej rodiny Prozorovovcov, kde sa podľa dramatického textu Antona Pavloviča Čechova dej hry odohráva. Ruské šampanské a koláče, ktoré budú divákom podávané, prispejú k vytvoreniu neopakovateľnej atmosféry striedania radosti so smútkom...

Vďaka hlasovaniu divadelných kritikov si predstavenie Tri sestry v Divadle Andreja Bagara odnieslo cenu Dosky 2003 za najlepšiu inscenáciou, réžiu a kostýmy sezóny a úspech slávi na zahraničných divadelných festivaloch v strednej Európe, ale aj v zámorí.

V Čechovovom príbehu sestier Oľgy, Máši a Iriny sa pod režijným vedením Svetozára Sprušanského sa predstavia Eva Pavlíková, Daniela Kuffelová, Zuzana Moravcová, Adela Gáborová, Gustav Řezníček (hosť z ČR), Marcel Ochránek a ďalší. Lístky sa budú predávať v Bratislavskom kultúrnom a informačnom stredisku na Klobučnickej ulici.

Páčil sa vám článok?