Zahrajte sa v Divadle a.ha na fľašku

19.10.2006
Páčil sa vám článok?

Divadlo a.ha. na Školskej ulici ponúka pre malých návštevníkov novú premiéru. Stáva sa už pomaly tradíciou, že predstavenia venované deťom, sú v tomto divadle založené na živej komunikácii s detským divákom. Sú plné hudby, živého slova, improvizačných prvkov a vťahujú diváka do deja. Tak sa stáva, že deti sa prenesú zo svojich sedadiel rovno do sveta rozprávky, pirátskych výprav, či zablúdia na povaly, kde ich čakajú netušené objavy.

Inak to nebude ani v najnovšej premiére, ktorú Divadlo a.ha pripravuje na sobotu 23. apríla o 17.00 h Hra na fľašku je predstavenie založené na improvizácii a kontakte s detským divákom. Autormi, režisérmi aj účinkujúcimi sú herci Zuzana Dančiaková, Juraj Benčík a Štefan Richtárech. Komická hra je určená deťom od šesť rokov, herci sú však pripravení prijať a upútať deti všetkých vekových kategórií. Len musia mať chuť hrať sa. K samotnému predstaveniu nám Juraj Benčík povedal: „Povedali sme si, že vyskúšame niečo netradičné, čo sa bežne v divadlách nerobí, a to hrať sa spolu s divákom. Necháme ho, aby rozhodoval o určitých situáciách, aby nás inšpiroval a následne sa pokúsime z danej situácie vyťažiť čo najviac a pokračovať v hre improvizáciou. Detský aj dospelý divák bude mať príležitosť, aby vybral príbeh alebo dej, ktorý sa bude práve odohrávať. V rámci príbehu nám určí smer predstavenia, alebo bude mať možnosť hrať sa s nami. Nebude to „mŕtve“ predstavenie, kde diváci sedia a pozerajú sa na to, čo mi robíme.“

Hra na fľašku bude rozprávaním predovšetkým o príbehoch, ktoré si určia diváci „podľa fliaš“, ktoré im budú k dispozícii. Podľa ich druhu môžu rozprávať príbehy o svojom veku dojčenskom, dospeláckom o skúsenostiach v rôznom období svojho života hravou, živou formou. Bude to jednoducho hra. Dajte sa zlákať a príďte sa zahrať do Divadla a.ha. Predpremiéra bude v piatok 22. apríla o 19.00, premiéra o deň neskôr o 17.00 a prvá repríza vás čaká v nedeľu 24. apríla o 15.30 h.

Páčil sa vám článok?