Volanie po projektoch alebo prekvapenia v A4

19.10.2006
Páčil sa vám článok?

Projekt s názvom Volanie po projektoch ponúka málo známym a začínajúcim umeleckým súborom počas štyroch večerov (marec - jún 2005) príležitosť prezentovať svoju činnosť v klube A4 na Námestí SNP 12.

Cieľom kampane Volanie po projektoch je vyhľadávanie aktivít v oblasti aktuálneho umenia, pričom dôraz je kladený najmä na rozvoj svojpomocného hnutia v rámci umeleckej komunity. Vítané sú preto autorské projekty, ktoré prekvapia novátorskými prístupmi k formám umeleckého prejavu, pohybujú sa na rozhraní rôznych druhov umenia, alebo pracujú s netradičnými postupmi pri tvorbe zvuku či obrazu. Nech už ide o divadlo, tanec, film, fotografiu, performance, DJ-ing, VJ-ing, happening, workshop či komunikačnú akciu, dôležité sú predovšetkým nápady s vlastným názorom na aktuálne dianie v spoločnosti a inšpirujúci pohľad na svet.

Pokiaľ ide o myšlienku filantropie, organizátori projektu sa nazdávajú že napríklad forma darovania peňazí je tou „najmenej kultúrnou“ formou filantropie, pretože pri nej nedochádza k obojstranne obohacujúcej spoločnej činnosti. Filantropia ako prirodzená a dobrovoľná starostlivosť jednotlivca o svoje bezprostredné okolie by preto mala budovať vzájomné vzťahy medzi umelcami a divákmi. Aj cyklus večerov v klube A4 je preto koncipovaný ako zbližujúca akcia medzi publikom a tvorcami.

Séria stretnutí sa začína 17. 3. o 19.00: prvým výstupom bude hudobný večer s duom Tucan (Jonatán „Chocholík“ - čelo, spev, Adam „Chvostík“ - bicie) a skupinou Tu v dome.

Páčil sa vám článok?