Kultúrne leto sa začne Festivalom vína v radnici

2.10.2006
Páčil sa vám článok?

V piatok 18. júna sa na nádvorí Starej radnice uskutoční už po šiestykrát výstava a ochutnávka slovenských a zahraničných vín VINO GALLERY.

Obľúbené podujatie, ktoré spoločne pripravili mesto Bratislava a Vino gallery Milana Bejdáka bude súčasťou otváracieho víkendu Kultúrneho leta. Výstava sa koná pod záštitou bratislavského primátora Andreja Ďurkovského, ktorý síce sám o sebe tvrdí, že nie je veľkým znalcom vína, ale doteraz nechýbal ani na jednom ročníku Vino gallery. Spoluorganizátormi sú Mestské múzeum v Bratislave a Bratislavské kultúrne a informačné stredisko.

Každý z doterajších ročníkov jeho organizátori venovali jednej výnimočnej odrode. Tento rok vzdajú symbolický hold Frankovke modrej. Ochutnávať bude možné až 80 rôznych vzoriek tejto ušľachtilej odrody zo Slovenska, z Moravy a z Rakúska. Popri tom si prídu na svoje priaznivci Moravského muškátu. Súčasťou prehliadky bude aj samostatná prezentácia vinárov Malokarpatskej vínnej cesty a degustátorská súťaž v určovaní bielych odrôd.

Na rozdiel od minulých ročníkov, na ktorých sa zúčastnili iba pozvaní hostia, na tohtoročnú výstavu Vino gallery sa budú dať kúpiť vstupenky. V cene vstupného 400 korún je atraktívny degustačný pohár, katalóg vystavovaných vín, degustácia všetkých vín a bohaté občerstvenie. Vstupenky predáva Informačné centrum BKIS na Klobučníckej 2 a Mestská vinotéka Pezinok na Radničnom námestí 9.

Páčil sa vám článok?