Shakespeare opäť na nádvorí hradu

19.10.2006
Páčil sa vám článok?

Nádvorie Bratislavského hradu opäť ovanie shakespearovský duch, aby sa v rámci Letných shakespearovských hier predstavili českí a slovenskí umelci s tým najlepším, čo majú od anglického dramatika naštudované.

Letné shakespearovské hry sa začínajú 2. júla a na Slovensku sa uskutoční už ich šiesty ročník. Hry odštartuje repríza Kupca Benátskeho z minulého roku, takže diváci sa opäť môžu tešiť na skvelé výkony Bolka Polívku, Mariána Zednikoviča či Roba Rotha. V Bratislave sa bude predstavenie hrať od 2. do 4. júla.

Pod režisérskou taktovkou Emila Horvátha sa ďalej predstavia herci českej a slovenskej divadelnej scény, aby sa divákov opýtali Ako sa vám páči? V hre uvidíte Martina Dejdara, Mariána Labudu, Miroslava Nogu, Ľubomíra Pauloviča, sestry Soňu a Zuzanu Norisové a ďalších. V jednej z najkrajších ženských shakespearovských postáv - Rosalindy sa predstaví Soňa Norisová, v úlohe Jacqua Martin Dejdar a Marián Labuda si zahrá dokonca dve postavy... Bratislavčania hru uvidia od 10. do 25. júla (okrem 15.7. a 22. júla, čo sú voľné dni)

Od 27. do 31. júla je na programe tragédia Othelo, ktorá bude mať tento rok premiéru v Prahe. Režisérskeho postu sa zhostí Petr Kracík z Divadla pod Palmovkou, ako Othelo sa predstaví Michal Dlouhý, Jaga hrá Oldřich Navrátil a v úlohe Desdemony môžete vidieť Luciu Vondráčkovú v alternácii so Zuzanou Vejvodovou.

Páčil sa vám článok?