Dni Liptovského Mikuláša v Bratislave

19.10.2006
0
Páčil sa vám článok?

Pri príležitosti 720. výročia prvej písomnej zmienky o meste Liptovský Mikuláš, sa od 4. do 30. apríla 2006 konajú Dni Liptovského Mikuláša v Bratislave, počas ktorých sa v hlavnom meste uskutoční množstvo kultúrnych a spoločenských podujatí.

V stredu 12. 4. o 16.30 bude v Pálffyho paláci na Zámockej ulici beseda s Bratislavčanmi, liptovskomikulášskymi rodákmi. Povedie ju publicista Karel Ilja Dvořák a besedovať budú PhDr. Anna Prociková, Encyklopedický ústav SAV, vedúca projektu Beliana, Dušan Tarageľ - herec, člen DPOH, Eugen Gindl - novinár a Ing. Jaroslav Smiešny - konzultant v oblasti medzikultúrnej komunikácie.

V stredu, 12. 4. o 19.00 bude v Koncertnej sieni Slovenskej filharmónie koncert, na ktorom zaznie dielo mikulášskeho rodáka Jána Levoslava Bellu Rekviem c mol. Skladateľ dožil svoj život v Bratislave, kde je aj pochovaný.

Na programe koncertu bude aj Concerto grosso F dur op. 6 č. 9 od Georga Friedricha Händela, Koncert pre dvoje huslí, violončelo a sláčikový orchester d mol od Antonia Vivaldiho, Mariánsky triptych pre sláčikový orchester od Romualda Twardowského a Sedem posledných slov nášho Spasiteľa na kríži od Josepha Haydna. Účinkujú Slovenský komorný orchester Bohdana Warchala[BC] Miešaný zbor Konzervatória v Bratislave, Ewald Danel - dirigent[BC] Dušan Bill - zbormajster.

(dš)

Páčil sa vám článok?