V Dúbravke pripravili pre deti Úlet

7.7.2015
0
V dúbravke pripravili pre deti úlet - ulet_tabor
Páčil sa vám článok?

Túlať sa bezcieľne po sídlisku, sedieť za počítačom či pred televízorom, jednoducho „zabíjať“ leto by sa asi dúbravským deťom nepáčilo.

Mestská časť v spolupráci s Komunitným centrom na Bazovského ulici 6 preto zorganizovala pre deti letný Úlet do sveta umenia, čiže denný umelecký letný tábor. „Chceme deťom ponúknuť denný tábor priamo tu v Dúbravke, aby nemuseli cestovať do iných mestských častí a strávili pekný čas v Dúbravke,“ prezradil vicestarosta Ľuboš Krajčír.

Prvý turnus táborov v centre na Bazovského sa začne 6. júla, ďalšie budú počas ôsmich týždňov vždy od pondelka do piatku (začiatky sú 6., 13., 20. a 27. júla, 3., 10., 17. a 24. augusta).

„Tábory sú určené pre deti od 7 do 15 rokov, môžu si v nich osvojiť základy umeleckých remesiel – prácu s kožou, kameňom, drôtovanie, výrobu šperkov, rôzne iné výtvarné postupy,“ približuje organizátor tábora a správca Dúbravského múzea Ľubo Navrátil a dodáva: „Nevynecháme ani súčasné techniky, digitálnu fotografiu, editovanie textov a fotografií, no ani základy zábavného varenia.“ Týždňový poplatok za celodenný tábor vrátane obedov a pitného režimu je 50 eur.

(du)

Páčil sa vám článok?