Talianska kultúra a kuchyňa si na mesiac rezervovali centrum Bratislavy

14.6.2015
0
Talianska kultúra a kuchyňa si na mesiac rezervovali centrum bratislavy - dolce_vitaj_2015
Páčil sa vám článok?

Už 8. ročník festivalu Dolce Vitaj prinesie do Bratislavy pravú taliansku atmosféru a predstaví taliansky dizajn, hudbu, divadlo, film, literatúru a gastronomické delikatesy. Desiatka podujatí ponúkne v Starom Meste ochutnávku talianskej kultúry a životného štýlu krajiny z Apeninského polostrova.

V stredu 3. júna v Dvorane ministerstva kultúry na Námestí SNP sa začala výstava súčasného umenia – La casa dei tuoi sogni (Dom tvojich snov). Talianski umelci zaranžovali snovú inštaláciu, kde sa zariadenie stáva sochou a obrazy nikdy nie sú zavesené na stenách.

Vo štvrtok 4. júna sa v Dvorane VŠMU na Zochovej ulici 1 uskutoční otvárací koncert festivalu, v ktorom vystúpia flautistka Luisa Sello so súborom La Sinfionetta.

Od pondelka 8. do nedele 14. júna budú môcť návštevníci Bratislava Dedign Week na Laurinskej 14 vidieť výstavu Svicolando, Pocta Vicovi Magistrettimu.

Divadlo Malá scéna STU na Dostojevského rade ponúkne v stredu 10. júna predstavenie pre deti od dvoch do siedmich rokov Vĺčik a mesiac v podaní súboru L´Asina sull´isola.

Kino Lumiére na Špitálskej ulici pozve všetkých milovníkov talianskej kinematografie na prehliadku filmov spoločnosti Rai Cinema. Premieta sa od 10. do 14. júna, filmy budú v taliančine so slovenskými a anglickými titulkami.

Taliansky spisovateľ Emanuele Trevi predstaví svoju poslednú knihu Niečo napísané v pondelok 22. júna v kníhkupectve Martinus na Obchodnej ulici.

Päť dní, od 24. do 28. júna bude historické centrum patriť talianskemu trhu Mercato italiano. Návštevníci, ale aj obyvatelia hlavného mesta, budú môcť ochutnať rôzne talianske produkty ako med, údeniny, zeleninu, ovocie, syry, oleje, vína, zaváraniny, bylinky...

Degustácie talianskych vín zase budú v ponuke 25. júna v uliciach Starého Mesta. Kaviarne a reštaurácie v tento deň ponúknu ochutnávku vín za zvýhodnenú cenu, atmosféru pomôže vyladiť živá hudba.

Festival Dolce Vitaj zakončí záverečný koncert vo Veľkom koncertnom štúdiu Slovenského rozhlasu na Mýtnej ulici, v ktorom sa v utorok 30. júna predstaví známy klavirista Fabrizio Paterlini.

(mr)

Páčil sa vám článok?