Štefan Holčík 14. apríla oslávil sedemdesiatku

16.4.2014
0
Štefan holčík 14. apríla oslávil sedemdesiatku - holcik_stefan
Páčil sa vám článok?

V pondelok 14. apríla oslávil archeológ, historik, propagátor starej Bratislavy a bratislavských pamiatok PhDr. Štefan Holčík, CSc., okrúhlych 70 rokov. Keďže od vzniku Bratislavských novín v roku 1998 je ich stálym prispievateľom, dovoľujeme si aj touto cestou zaželať mu všetko najlepšie ku krásnemu životnému jubileu.

Štefan Holčík viac ako 30 rokov pracoval v Archeologickom múzeu SNM, bol jeho riaditeľom a do 1. apríla 2014 jeho kurátorom. V rokoch 2002-2006 bol námestníkom primátora Bratislavy, bol dlhoročným poslancom mestského zastupiteľstva, v súčasnosti je poslancom miestneho zastupiteľstva Starého Mesta. Je autorom viacerých kníh o histórii Bratislavy a autorom stoviek textov o bratislavských pamiatkach, ktoré uverejňuje na pokračovanie v Bratislavských novinách. V roku 1999 bol ocenený Cenou primátora, v roku 2005 získal aj Bratislavskú čučoriedku Júliusa Satinského.

Štefana Holčíka poznám ako skromného, vzdelaného, múdreho a otvoreného človeka. Je mi cťou s ním spolupracovať pri propagácii dejín Prešporka a Bratislavy, pri posilňovaní lokalpatriotizmu obyvateľov tohto mesta.

Štefan, želáme veľa zdravia, spokojnosti a mnoho síl do ďalších rokov.

Radoslav Števčík


Článok bol uverejnený v tlačenom vydaní Bratislavských novín. © 1998-2014 Nivel Plus. Autorské práva sú vyhradené a vykonáva ich vydavateľ. Spravodajská licencia vyhradená.

Páčil sa vám článok?