Karlova Ves odkúpi súkromnú materskú školu na Majerníkovej

11.2.2014
0
Karlova ves odkúpi súkromnú materskú školu na majerníkovej - ms_happydays
Páčil sa vám článok?

Poslanci bratislavskej mestskej časti Karlova Ves dnes rozhodli, že odkúpia zariadenie súkromnej škôlky HAPPY DAYS na Dlhých dieloch, ktorá z dôvodu finančných problémov prevádzkovateľa končí svoju činnosť. Priestory na Majerníkovej ulici, v ktorých súkromné zariadenie sídli od septembra 2011, patria mestskej časti. Od septembra 2014 tu chce mať Karlova Ves svoju materskú školu.

V polovici januára už mestská časť vypovedala nájomnú zmluvu prevádzkovateľovi škôlky. Dôvodom bol jeho dlh na nájomnom, ktorý k 31. januáru 2014 dosiahol 6728 eur. Prenájom sa skončí 30. júna.

Konateľka prevádzkovateľskej spoločnosti ponúkla mestskej časti, že svoje dlhy zaplatí z peňazí, ktoré od samosprávy dostane za odkúpenie zariadenia škôlky a refundáciu doterajších nákladov na rekonštrukciu priestorov. Po diskusii s poslancami navrhla konateľka cenu odkupu 21.000 eur, v ktorej je zarátaná 20-percentná amortizácia nábytku a materiálového vybavenia. S týmto návrhom súhlasilo 19 z 22 prítomných poslancov. Zastupiteľstvo takisto odsúhlasilo, že k vyplateniu prevádzkovateľa škôlky príde až po 30. júni, kedy sa skončí nájomný vzťah medzi mestskou časťou a prevádzkovateľom.

Pre mestskú časť dnešné rozhodnutie prináša možnosť rozšíriť kapacity svojich predškolských zariadení už od nasledujúceho školského roka. "Pripravené a vybavené priestory pre fungovanie škôlky nám umožňujú, aby sme požiadali ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu o zaradenie tejto škôlky do siete predškolských zariadení v skrátenom konaní," uviedol prednosta karloveského úradu Rastislav Velček. "Škôlku by sme tak mohli otvoriť už od septembra 2014, čo by nám výrazne pomohlo lepšie uspokojiť požiadavky rodičov o umiestnenie detí do našich materských škôl," uviedol Velček a poukázal pritom na fakt, že v školskom roku 2013/2014 musela mestská časť odmietnuť 107 takýchto žiadostí.

(TASR)

Páčil sa vám článok?