Škôlky v Karlovej Vsi využíva počas leta štvrtina rodičov

17.7.2013
0
Škôlky v karlovej vsi využíva počas leta štvrtina rodičov - materska_skola1
Páčil sa vám článok?

Možnosť umiestniť svoje dieťa do škôlky aj počas letných prázdninových mesiacov využíva v bratislavskej Karlovej Vsi približne 25 percent rodičov. Väčšina detí strávi v škôlke počas leta iba kratší čas, jeden alebo dva týždne.

V mesiaci júl prihlásili rodičia do škôlky 187 detí, TASR informoval prednosta Miestneho úradu v Karlovej Vsi Rastislav Velček. "Denne však reálne navštevuje materské školy spolu cca 120 detí, čo je dôsledok toho, že veľa ich je prihlásených na jeden alebo dva týždne," dodal. Podľa jeho slov podobná situácia bude aj v auguste. "Na tento mesiac prihlásili rodičia do škôlky 176 detí."

Počas letných prázdnin sú v prevádzke každý mesiac dve z ôsmich škôlok mestskej časti. V júli sú otvorené škôlky na Adámiho a Suchohradskej ulici, v auguste bude o deti postarané v predškolských zariadeniach na ulici Pod rovnicami a Ľ. Fullu.

"Tieto škôlky počas prázdnin fungujú ako zberné, prijímajú teda aj deti, ktoré počas školského roku navštevujú inú materskú školu v mestskej časti," dodal Velček.

(TASR)

Páčil sa vám článok?