Z chátrajúceho kina Zora vzniklo kultúrne komunitné centrum

8.4.2013
0
Z chátrajúceho kina zora vzniklo kultúrne komunitné centrum - zora1
Páčil sa vám článok?

Kultúrne a komunitné centrum Zora v nedeľu otvorili na Okružnej ulici v ružinovskej štvrti Trnávka. Vzniklo na pôde dlhoročne chátrajúceho a nevyužívaného kina Zora. Kapacita vynoveného zariadenia je v bývalej kinosále okolo 110 ľudí. K tomu pribudli aj dve skúšobne pre kapely a ďalšie priestory.

"Projekt kultúrneho komunitného centra je zameraný na všetky vekové kategórie. Má široký záber cez premietanie filmov, hudbu, ochotnícke divadlo a iné kultúrne aktivity, reprezentujúce prakticky všetky dostupné žánre vrátane verejných diskusií, či prednášok na aktuálne témy. Je to výsledok spolupráce s mestom v rámci participatívneho rozpočtu. Od mesta sme získali prostriedky vo výške 26.500 eur. Investovali sme aj vlastné peniaze, okolo 2000 eur," uviedol Andrej Gašpar z centra, ktorý spolu s Petrom Mihálkom organizovali takmer všetky aktivačné práce dobrovoľníkov pri revitalizácii spustnutého kina.

Vstup do centra je voľný a bezplatný. Zora ponúkne aj občerstvenie v podobe čajovne a prípadne aj originálneho vegánskeho guláša.

(TASR)

Páčil sa vám článok?