Spojená škola na Mokrohájskej otvorí dvere

5.2.2013
0
Spojená škola na mokrohájskej otvorí dvere - mokrohajska1
Páčil sa vám článok?

Možnosť prezrieť si vyučovaciu hodinu, ukážky zo žiackych projektov, alebo porozprávať sa s pedagógmi bude mať verejnosť počas dňa otvorených dverí Spojenej školy na Mokrohájskej 3 v piatok 8. februára 2013. Škola so 75-ročnou tradíciou ponúka vzdelávanie od materskej cez základnú školu až po gymnázium či obchodnú akadémiu.

Úcta navzájom i k sebe samému a tolerancia patria k základným hodnotám školy, ktorá v súčasnosti vzdeláva prevažne telesne postihnutých a zdravotne znevýhodnených žiakov s normálnym intelektom. V rámci nového projektu „opačná integrácia“ prijíma škola aj zdravých žiakov.

Poslaním projektu je zblíženie „dvoch svetov“, ktoré sa môžu obohatiť lepším pochopením vzájomných potrieb a možností. Škola disponuje špeciálnym nábytkom, prednosťou je malý počet žiakov v triedach, a tým cielenejší kontakt so žiakom. V prípade potreby má učiteľ k dispozícii asistentov, ktorí pomáhajú žiakom pri vyučovacom procese.

Z ponuky krúžkov si vyberie každý podľa svojho zamerania či už hudobného, jazykového, matematického, výtvarného a ďalších. Vedenie školy a pedagógovia sú po dohode k dispozícii kedykoľvek aj v priebehu školského roku, v prípade, že dieťa má problémy v bežnej škole, vedia rodičom poradiť a usmerniť ich.

(jgk)


Článok bol uverejnený v tlačenom vydaní Bratislavských novín. © 2012 Nivel Plus. Autorské práva sú vyhradené a vykonáva ich vydavateľ. Spravodajská licencia vyhradená.

Páčil sa vám článok?