Vo Vajnoroch sa pripravujú na vianočné sviatky

14.11.2012
0
Páčil sa vám článok?

Mestská časť Vajnory sa už pripravuje na adventné slávnosti, vianočné sviatky a príchod Nového roka. Koľko peňazí vyčlenili Vajnory na vianočnú a sviatočnú výzdobu sa TASR opýtala starostu Vajnôr Jána Mrvu.

„Na vianočnú výzdobu miestna samospráva vyčlenila zo svojho rozpočtu 4200 Eur. V tejto sume sú zahrnuté aj náklady na elektrickú energiu. Každoročne nás podporujú aj miestni podnikatelia, ktorí prispievajú vecnými cenami do detských nádielok a súťaží. Tento rok máme, tak ako po minulé roky, svetelnú vianočnú výzdobu po hlavnej Roľníckej ulici a na centrálnom námestí, kde pred budovou MÚ bude veľký vianočný stromček. Tradične ho rozsvieti Mikuláš v sprievode anjela a čerta, ktorí prídu na koči medzi deti. Deťom, ale aj ich rodičom, zatancuje a zaspieva Detský folklórny súbor Juríček."

Mestská časť Vajnory má len 5200 obyvateľov a v podstate iba jedno centrálne námestie. Preto má len jeden osvetlený vianočný stromček. Rozžiari sa 5. decembra večer na sv. Mikuláša. Čiastočná, dekoratívna svetelná výzdoba bude aj v športovom areáli Alviano, kde bude už tradične otvorená ľadová plocha. „Rátame aj s aktivitami miestnych podnikateľov, ktorí pravidelne prichádzajú s vianočnou a silvestrovskou výzdobou v okolí svojich firiem a skrášľujú tak vidiecke prostredie Vajnôr," dodal starosta Ján Mrva.

(TASR)

Páčil sa vám článok?