V Rači bude cez víkend tradičné vinobranie

12.9.2012
0
V rači bude cez víkend tradičné vinobranie - Vinobranie raca
Páčil sa vám článok?

V mestskej časti Rača bude od 14. do 16. septembra 2012 tradičné vinobranie. Okrem ochutnávok vín, viazania hroznového strapca a vinárskej súťaže sa návštevníci môžu tešiť na pestrý kultúrny program, súťaže, kolotoče či zvieraciu biofarmu.

„Slávnostné otvorenie bude v sobotu 15. septembra 2012 o 15.00 h v Knižkovej doline," povedal hovorca samosprávy mestskej časti Rača Jaroslav Hinšt. Račiansky vinohradnícky spolok sa pričinil o obnovenie tradičnej vinárskej súťaže. Zápoliť sa bude o ocenenie najlepší burčiak a najkrajší hroznový strapec. O víťazoch sa rozhodne v sobotu podvečer pred zrekonštruovaným Nemeckým kultúrnym domom na Barónke, kde zároveň vinári predvedú, ako sa z hrozna vylisuje sladký mušt.

Na Jurkovičovej ulici budú prezentovať svoje produkty domáci vinári a verejná degustácia Villa Vino Rača sa bude konať aj v Družstevnom dome. „Na pódiu pred Nemeckým kultúrnym domom a v amfiteátri sa vystrieda ľudová a dychová hudba so zábavnými a detskými programami, na rad príde aj ohňová šou a súťaže o vecné ceny," prezradil pre Bratislavské noviny J. Hinšt. Večer si návštevníci môžu vypočuť koncerty kapiel Nocadeň či Polemic alebo Oldies party rádia Viva.

Okrem prechádzky uličkami remeselníkov je pre rodiny s deťmi opäť pripravená oddychová zóna so zvieracou biofarmou. Nebudú chýbať kolotoče, skákacie atrakcie, vyhliadkové lety balónom či jazda na poníkovi.

Zaujímavosťou tohtoročného račianskeho vinobrania bude krst knihy Vinohradnícke povesti od Dobroslavy Lukárovej a Zuzany Kuglerovej.

(mch)


Článok bol uverejnený v tlačenom vydaní Bratislavských novín. © 2012 Nivel Plus. Autorské práva sú vyhradené a vykonáva ich vydavateľ. Spravodajská licencia vyhradená.

Páčil sa vám článok?