Bratislavské noviny odteraz vychádzajú v celom meste

2.10.2006
Páčil sa vám článok?

Koncom marca vypršala zmluva o výrobe a distribúcii Staromestských novín medzi mestskou časťou Bratislava - Staré Mesto a spoločnosťou NIVEL PLUS, s.r.o., ktorá je súčasne aj vydavateľom Bratislavských novín. Keďže nová zmluva o vydávaní novín nebola uzatvorená, Staromestské noviny prestávajú vychádzať.

Spoločnosť Nivel Plus pripravovala Staromestské noviny takmer 9 rokov. Za ten čas sa zo strany staromestskej samosprávy neobjavili pokusy o ovplyvňovanie ich obsahu. Až koncom roka 2002 pred komunálnymi voľbami došlo k hrubému útoku na Staromestské noviny. Vtedy staromestská volebná koalícia SDKÚ - ANO - DS - SMK vydala tzv. Staromestské volebné noviny, čím nielenže ukradla Staromešťanom noviny, ale došlo aj k trestnému činu porušenia práv k ochrannej známke. Policajné vyšetrovanie preukázalo, že trestného činu sa dopustil kandidát SDKÚ Roman Filistein, ktorý sa k trestnému činu aj priznal.

Starosta Starého Mesta Peter Čiernik po voľbách navrhol spoločnosti Nivel Plus ďalšiu spoluprácu, v roku 2003 však niektorí staromestskí poslanci z SDKÚ, ANO a DS opakovane spochybňovali vydávanie novín. To vyvrcholilo rozhodnutím starostu Čiernika nepokračovať v spolupráci pri vydávaní Staromestských novín.

Spoločnosť Nivel Plus, ktorá vydáva Bratislavské noviny, sa preto rozhodla rozšíriť vydávanie týchto novín aj na územie Starého Mesta. Staromešťania tak napriek postupu svojho starostu a poslancov neprídu o aktuálne informácie zo života Starého Mesta. Bratislavské noviny sa tak stávajú celomestskými novinami s nákladom 191 600 kusov, čo je najviac spomedzi bratislavských periodík. Keďže Bratislavské noviny vychádzajú v rovnakej grafickej a obsahovej podobe ako Staromestské noviny, Staromešťania touto zmenou o nič neprídu.

Páčil sa vám článok?