Postavili deťom komín zo 640 palaciniek

6.11.2011
0
Páčil sa vám článok?

Majstri šéfkuchári dnes piekli palacinky v bratislavskom nákupnom centre Avion Shopping Park. Z chutných palaciniek potom pred očami desiatok detí postavili 97 centimetrovú vežu.

Šéfkuchári Jaroslav Žídek, Igor Čehy a Marián Filo v rámci podujatia Hodina deťom vystavali komín zo 640 palaciniek, ktorý vydržal stáť plné tri sekundy, kým sa nezrútil. Na prekonanie súčasného platného Guinnessovho rekordu im stačilo na seba naskladať 628 palaciniek.

"Či sa tento výkon dostane do Guinnessovej knihy rekordov, sa dozvieme presne o mesiac, v priamom prenose televíznej šou Hodina deťom, 6. decembra na Mikuláša. Najprv musí výkon odobriť a uznať odborná porota," uviedla Dagmar Brisudová z Nadácie pre deti Slovenska. Pripravené palacinky rozdali po pokuse deťom.

Hodina deťom je celoročná verejná finančná zbierka, ktorú organizuje Nadácia pre deti Slovenska. Prostredníctvom nej poukazuje prostriedky na potreby detí a mládeže, podporuje projekty zamerané na skvalitňovanie ich života. Od svojho vzniku podporila 1469 projektov celkovou sumou vyše 4,1 milióna eur.

(TASR)

Páčil sa vám článok?