Najlepšou starou mamou je Alžbeta Neuszerová

21.10.2011
0
Páčil sa vám článok?

Najlepšou starou mamou Ružinova je 76-ročná Alžbeta Neuszerová. Stala sa víťazkou prvého ročníka súťaže vyhlásenej bratislavskou mestskou časťou Ružinov.

Ako naj babičku ju ohodnotila šesťčlenná porota, v ktorej mali zastúpenie aj deti. Zaujala svojou prirodzenosťou, bezprostredným prejavom a ochotou pomáhať druhým. "Obyčajne som urozprávaná, ale teraz neviem od prekvapenia povedať ani slovo," povedala po vyhlásení výsledkov víťazka. Alžbeta Neuszerová má jedného syna, dve vnúčatá a stará sa aj o deväťročného Mareka zo sociálne slabšej rodiny. "Aj keď je nejaká suseda chorá, prinesiem jej nákup alebo známym občas postrážim ich psíka," prezradila o sebe najlepšia stará mama Ružinova.

Staré mamy, ktoré našli odvahu prezentovať sa pred publikom, súťažili vo viacerých disciplínach. Museli sa čo najlepšie predstaviť a zaujať tým, aké sú a čo robia napríklad vo voľnom čase. Nechýbali babičky, ktoré vedia upiecť medovníkové domčeky, cvičia jogu, učia sa robiť drôtované šperky. Súťažiace museli vedieť zareagovať na bežné otázky, ktoré im prináša život s vnúčatami. Priznať sa museli aj s tým, či zvládajú prácu s počítačom a internetom. "Bol som príjemne prekvapený spontánnosťou súťažiacich, ich šarmom aj odvahou predstúpiť pred publikum," povedal starosta Ružinova Dušan Pekár, ktorý nad novým ružinovským podujatím prevzal záštitu.

(TASR)

Páčil sa vám článok?