Na Štrkovci sú tento víkend Ružinovské hody

24.9.2011
0
Páčil sa vám článok?

Ružinovské hodové slávnosti dnes začínajú gradovať. Až do nedele nimi ožije niekoľko areálov v tejto bratislavskej mestskej časti. Centrom diania je letný amfiteáter pri Štrkoveckom jazere.

V sobotu od 13. hodiny tu vystupujú folklórne súbory v rámci Folkfestu Ružinov, jeho vrcholom bude po 19.00 h program folklórnej skupiny Čarovné ostrohy s orchestrom.

Hlavný program Ružinovských hodov odštartuje v nedeľu o 15.00 h. Až do večera budú divákov zabávať Petra Janů, Bratislava Hot Serenaders, kapela Alias, imitátor Vladimír Hron a hlavnými hviezdami večera budú Zuzana Smatanová a skupina Desmod. Kultúrny program v areáli na Štrkovci spríjemní množstvo stánkov s gastronomickými špecialitami.

"Aj tento rok budú súčasťou hodov obľúbené cyklistické preteky Ružinovská hodová cykločasovka, ktorá sa vždy tešila bohatej účasti amatérskych i profesionálnych cyklistov. Preteky po Ružinovskej ulici sú otvorené pre všetky vekové a výkonnostné kategórie. Zaregistrovať sa bude dať aj priamo na mieste dnes od 11.00 do 12.30 h. Štart pretekov je o 13.00 h," uviedla hovorkyňa MÚ Ružinov Miroslava Štrosová.

Súčasťou ružinovských hodov budú aj turnaje v tenise, volejbale, minifutbale, nohejbale či ľadovom hokeji. Športové aktivity sa sústredia do areálov na Štrkovci, na Pivoňkovej ulici, STaRZu na Drieňovej ulici, hokej si budú môcť záujemcovia zahrať na Zimnom štadióne Vladimíra Dzurillu.

(TASR)

Páčil sa vám článok?