Nostalgia pokračuje v bývalom kine Nivy

21.9.2011
0
Páčil sa vám článok?

Filmový klub Nostalgia pokračuje od októbra vo svojej činnosti v nových priestoroch. Svoju 21. sezónu otvorí 12. októbra 2011 v bývalom kine Nivy, v budove Spoločenského domu Nivy na Súťažnej 18 v Bratislave. Projekcie bude ponúkať vždy v stredu, štvrtok a piatok. TASR informoval Pavel Gavalier z FK Nostalgia.

"Ide o azda posledné z bratislavských kín, ktoré si zachovalo svoj pôvab a nostalgiu so všetkým, čo k tomu patrí, i po viac ako 50-tich rokoch od svojho vzniku," komentoval nový priestor Gavalier s tým, že dramaturgia Nostalgie sa nemení a bude naďalej ponúkať záujemcom o filmové umenie "významné a nevšedné diela klasického i moderného filmu určené na veľké plátno".

Po nečakanom ukončení pôsobenia na Stavebnej fakulte vnímajú prevádzkovatelia sťahovanie z prednáškovej sály do pôvodných kinopriestorov ako plus. "Viac však ukáže až budúcnosť, rozhodujúce bude najmä to, či si doterajšiu divácku priazeň Nostalgia udrží a či sa podarí pritiahnuť do tohto klasického kina i nových divákov," doplnil.

Nové pôsobisko filmového klubu má klasické kinosedenie (čalúnené drevené a sklápacie sedačky) s kapacitou sály 296 miest. Plátno cca 8,5 x 4,6 sa pred predstaveniami premiestňuje vďaka kolieskovej konštrukcii z úzadia pódia čo najbližšie k divákom. "Kinosála i vestibul sú aktuálne vymaľované, sedačky opravené, prebieha i elektro-rekonštrukcia v kinosále a finišuje sa s kinotechnickými prácami," dodal Gavalier.

Prvým predstavením 21. sezóny FK Nostalgia v bývalom kine Nivy bude legendárny Kabinet doktora Caligariho so živou sprievodnou hudbou skupiny Kamoško & Kokosko.

(TASR)

Páčil sa vám článok?