Chlapčenský zbor hľadá speváčikov

17.9.2011
0
Páčil sa vám článok?

Bratislavský chlapčenský zbor zostáva aj po devätnástich rokoch svojej existencie jediným fungujúcim chlapčenským speváckym zborom na Slovensku.

Na svojom konte má koncertné cesty po vyše 50 krajinách sveta, predstavenia v USA, Kanade a Japonsku, nahrávky s hviezdami operných scén, spoluprácu s orchestrami pod vedením rôznych dirigentov, ale aj spoločné projekty so špičkou slovenskej populárnej hudby.

Zbor tvorí 80 chlapcov vo veku od 7 do 24 rokov pod vedením zbormajsterky Magdalény Rovňákovej. Do zohratého tímu prichádzajú cez konkurz, aby sa najprv v rámci prípravného oddelenia naučili správnu spevácku techniku, zoznámili sa so systémom práce a naštudovali základný repertoár. Prvý koncert a zahraničné turné potom už nedajú na seba dlho čakať.

Bratislavský chlapčenský zbor bude najbližšie účinkovať na koncertoch abonentného cyklu Slovenskej filharmónie 24. a 25. mája v cykle Slávne operné zbory. A kto má doma syna vo veku 7 - 9 rokov, ktorý rád spieva, má možnosť prihlásiť ho na konkurz do Bratislavského chlapčenského zboru, ktorý sa uskutoční 30. mája a 11. júna v skúšobni zboru SND, Gorkého 4 v čase od 16.30 do 18.30 h. Treba si pripraviť dve pesničky.

(brn)

Páčil sa vám článok?