V Ružinove bude veterán rallye

17.9.2011
0
Páčil sa vám článok?

V nedeľu 27. mája sa uskutoční Ružinovská veterán rallye 777. Táto zaujímavá atraktívna súťaž historických vozidiel a motocyklov je určená pre vozidlá od roku výroby 1965.

Preteky sa začnú o 8. hodine prezentáciou účastníkov pre Kultúrnym domom Ružinov. Od 9.00 do 10.00 sa uskutoční výstava vozidiel a po nej bude súťaž odštartovaná. Štart druhej etapy bude o 14. hodine. Od 15. do 17. hodiny bude opäť príležitosť prezrieť si historické vozidlá.

Dĺžka trate je približne 70 km a vedie po trase Dom kultúry Ružinov, Ružinovská cesta, Vrakunská, Hradská, Dvojkrížna, Pri trati, Vinohradnícka, Podunajské Biskupice, Alžbetin Dvor, Miloslavov, Štvrtok na Ostrove, Hubice, Zlaté Klasy, Čenkovce, Oldza, Lehnice, Mierova, Kvetoslavovo, Hanuliakovo, Kalinkovo, Dunajská Lužná, Rovinka, Bratislava, Mierová ulica, Ružinovská cesta - Dom kultúry Ružinov.

Súťažiaci na trati absolvujú sedem povinných kontrol, kde budú plniť skúšky zručnosti a vedomostí. Hodnotiť sa budú kategórie: automobily, motocykle, trojkolky. Pripravené sú aj Cena smoliara súťaže, Cena pre najstaršieho účastníka na motocykli a Cena riaditeľa súťaže.

(saz)

Páčil sa vám článok?