Jedna z najúspešnejších škôl má voľné miesta

13.9.2011
0
Páčil sa vám článok?

Napriek tomu, že sa školský rok už začal, rodičom sa núka nová možnosť prihlásiť svoje dieťa na jednu z najúspešnejších základných škôl v Bratislave. Škola na Jeséniovej ulici má pre nich ešte niekoľko voľných miest v šiestom ročníku.

So špeciálnou ponukou prichádza základná škola po tom, čo ju opustilo niekoľko žiakov. Tí sa vďaka kvalitnej výučbe posunuli o krok ďalej. „Viacero našich chlapcov a dievčat uspelo v prijímacom konaní na osemročné gymnázium, čím sa vytvoril priestor prijať do šiesteho ročníka nových žiakov," vysvetľuje riaditeľka školy Zuzana Salíniová.

Jeséniová pritom už niekoľko rokov patrí k najúspešnejším školám nielen v Bratislave, ale aj v celoslovenskom meradle. Jej žiaci skončili vo vlaňajšom testovaní deviatakov z matematiky a slovenčiny v konkurencii bratislavských škôl na prvom mieste. Škola je tak atraktívna nielen pre žiakov z „domovského" Nového Mesta, ale aj z ostatných mestských častí Bratislavy.

Základná škola na Jeséniovej ulici sídli v krásnom prostredí lesoparku na Kolibe, čo podporuje aj zdravie detí. Ak to dovolí počasie, nezriedka sa vyučuje aj priamo v prírode. Po vyučovaní majú žiaci zasa na výber z veľkého množstva krúžkov: hokejbalový, futbalový, spevácky, keramický, bábkoherecký, fotografický, internetový či vydávanie školského časopisu Kolibáčik.

„Dbáme aj na kvalitnú jazykovú prípravu detí. Angličtina a nemčina sa u nás učí od prvého ročníka, naši žiaci absolvujú každoročne kurzy anglického jazyka s „native" lektormi z Veľkej Británe a USA," dodáva riaditeľka Salíniová. Rodičia, ktorí chcú na školu prihlásiť svojich šiestakov, ju môžu kontaktovať na telefónnom čísle 0911 739 645. Čas je už len do 15. septembra 2011.

(jb)

Páčil sa vám článok?