Tohtoročné Dni Európy sa začnú 1. mája

11.9.2011
0
Páčil sa vám článok?

Dni Európy budú tento rok opäť v máji - presnejšie od 1. do 12. mája. Keďže ich okrem Magistrátu hl. mesta Bratislavy organizujú aj Vláda SR a Delegácia Európskej komisie na Slovensku, je zrejmé, že pôjde o významné podujatie. O to väčšie bolo naše prekvapenie, keď sa nám 18. apríla nepodarilo zistiť program Dní Európy.

Na bratislavskom magistráte nám povedali, že tlačová beseda ku Dňom Európy bude koncom nasledujúceho týždňa. Odkázali nás tiež na Kultúrne zariadenia Petržalky, ktoré koordinujú prípravu podujatia.

V programe údajne došlo k viacerým zásadným zmenám, preto v čase našej uzávierky nebol ešte známy. Zdá sa, že informovanie verejnosti je slabou stránkou organizátorov. Okrem nič nehovoriacich plagátov v uliciach mesta, sme sa o programe nedozvedeli nič. A to ani na stránke www.dnieuropy.sk, kde je síce podrobný program, ale Dní Európy 1999.

Napriek snahe o podrobnejšie informácie sme sa o Dňoch Európy 2001 dozvedeli len termín ich konania a to, že 5. máj bude Deň Európy, 8. máj Deň víťazstva a 9. máj Schumanov deň.

(brn)

Páčil sa vám článok?