Primátor otvoril školský rok na škole v Dúbravke

6.9.2011
0
Páčil sa vám článok?

Vypočutím štátnej hymny sa v pondelok začal školský rok v Základnej škole (ZŠ) Beňovského v bratislavskej časti Dúbravka. Slávnostnú príležitosť zažili nielen prváci zhromaždení s rodičmi v školskej jedálni, ale aj vedenie tamojšej samosprávy.

"Potešila ma žiadosť z magistrátu, že primátor má záujem prísť do Dúbravky. Je to pre nás historická chvíľa, že sa tu zúčastňuje na otvorení školského roka. Vybrali sme našu najlepšiu školu, ktorá má aj širokospektrálnu činnosť mimo vyučovania," povedal Ján Sandtner, ktorý je piaty rok dúbravským starostom.

Primátor Milan Ftáčnik najskôr "vyskúšal" prváčikov z poznania písmen a číslic, aj sa ich pýtal, či sa tešili alebo báli príchodu do školy. "Vybrali ste si dobrú školu, kde je cudzí jazyk od prvej triedy, informatika od druhej a veľa príležitostí mimoškolského vzdelávania," prihovoril sa rodičom primátor. Zároveň ich vyzval, aby spolupracovali so ZŠ, pretože mesto má záujem o partnerský vzťah medzi školami a rodičmi. Riaditeľka ZŠ Viera Karovičová ubezpečila rodičov, že ich žiaci sú v dobrých rukách pedagogických zamestnancov.

O kvalite ZŠ Beňovského sa možno dozvedieť v jej vstupných priestoroch. Sú tam informácie, že škola je zapojená do 13 projektov, medzi nimi sú Comenius, Škola podporujúca zdravie, Správaj sa normálne, Mestá okolo sveta, Otvorená škola v oblasti športu či Enviroprojekt. Zhodou okolností majú aj rovnaký počet záujmových krúžkov. Úspechy žiakov na rôznych olympiádach, športových, speváckych a iných súťažiach dokumentuje asi 60 pohárov a desiatky diplomov, tiež fotodokumentácia z pestrej činnosti ZŠ.

"V Bratislave dnes nastúpilo do ZŠ 20 973 žiakov, z toho 3280 prvákov. Do 12 záujmových umeleckých škôl je prihlásených 9493 žiakov a do piatich centier voľného času 1500 detí," povedal pre TASR hovorca primátora Ľubomír Andrassy.

(TASR)

Páčil sa vám článok?