V Dúbravke pedagógovia tvoria úspešné projekty

22.8.2011
0
Páčil sa vám článok?

Pozitívnym trendom v bratislavskej Dúbravke je viac narodených detí v ostatných rokoch, čo sa odráža vo zvýšenom záujme o materské a základné školy (ZŠ). Do nového ročníka ZŠ sa prihlásilo o 24 prvákov viac ako vlani, ale či ich bude 296 alebo iný počet, to sa spresní po 15. septembri. V každom prípade v novom školskom roku pribudne jedna trieda prvákov.

Dúbravské školy majú koncepciu rozvoja, ktorú každoročne vyhodnocujú. Pre žiakov vytvárajú podmienky na rozvoj talentu v rôznych záujmových útvaroch. Tí majú možnosť kultúrneho a športového vyžitia, zúčastňujú sa na lyžiarskych a plaveckých kurzoch, predmetových olympiádach, súťažiach aj iných aktivitách, ktoré tam majú dlhoročnú tradíciu. Školy využívajú možnosti voliteľných predmetov, napr. regionálnej výchovy, tiež hodín na rozšírenie výučby matematiky, informatiky i ďalších podľa požiadaviek rodičov a možnosti školy.

Reforma školstva v podobe povinnej angličtiny dúbravským školám nerobí problémy. Podľa hovorcu mestskej časti Michala Kriška riaditelia všetkých štyroch ZŠ majú odborne zdatných pedagógov. Prejavuje sa to aj v úspešných projektoch na získanie eurofondov, ktoré pripravili aj realizovali pedagógovia. "My sme sa vždy pýšili vysokou kvalitou učiteľov," povedal pre TASR Kriško.

Okrem revízie hasiacich prístrojov vo všetkých ZŠ počas letných prázdnin samospráva Dúbravky zabezpečila odstránenie niekoľkých havarijných situácií. V takom stave boli varné kotle v školskej jedálni, elektroinštalácia, svietidlá v telocvični a dvoch triedach ZŠ Beňovského či schody v ZŠ Pri kríži.

"Túto jeseň by sme ešte chceli opraviť strechu telocvične ZŠ Beňovského, vymeniť vstupné dvere v ZŠ Sokolíkova, rekonštruovať sociálne zariadenie v ZŠ Nejedlého," dodal Kriško.

(TASR)

Páčil sa vám článok?