Scubacam ukáže zaujímavý svet pod hladinou

9.6.2011
0
Páčil sa vám článok?

Fanúšikov fotografie a filmových záberov čaká 10. až 12. júna 2011 premiérový ročník medzinárodného súťažného festivalu potápačskej tvorby - Scubacam. Cieľom podujatia je umožniť autorom fotografie a tvorcom filmov z prostredia pod vodnou hladinou prezentovať svoju tvorbu.

Festival organizuje potápačské centrum Academia Aquatica spolu s nadšencami z bratislavského klubu potápačov Aronnax. Akcia, ktorá bude v Dome kultúry Ružinov a v areáli RADOSŤ na Štrkoveckom jazere, je určená tak pre laickú verejnosť širokého vekového spektra so vzťahom k prírode, vode, fotografii, filmovej tvorbe a estetickému cíteniu, ako aj pre odborníkov z oblasti fotografie, filmu a prístrojového potápania.

„Festival dáva priestor nielen profesionálnym, ale aj amatérskym umelcom, ktorí sa mohli prihlásiť aj zo zahraničia. Prišli k nám tak práce z Česka, Maďarska, Nemecka a dokonca aj z USA. No v prvom rade máme ambíciu oslovovať a motivovať začínajúcich a pokročilých slovenských autorov," prezradil riaditeľ festivalu Martin Ferák.

Umelecká tvorba všetkých prihlásených záujemcov sa bude prezentovať v rámci súťažných kategórii Film a video, Farebná fotografia, Čiernobiela fotografia, Autorské portfolio alebo Voľná téma. Okrem súťaženia sa pod heslom Čisté vody Bratislavy uskutoční aj séria podujatí, zameraných na propagáciu potápania ako rekreačnej aktivity.

(brn)

Páčil sa vám článok?