R. Sedlačík vystavuje v Galérii GUBA

23.2.2011
0
Páčil sa vám článok?

V Galérii GUBA na Galvaniho 15 A sprístupnili výstavu obrazov Rastislava Sedlačíka city&periphery. Doktorand na katedre Maľby a iných médií na VŠVU v Bratislave v galérii GUBA predstavuje obrazy z posledných štyroch rokov.

Dominantným znakom jeho malieb je priestor, konkrétny, ale aj fiktívny, ohraničený, ale aj otvorený, ale predovšetkým inšpirovaný každodennou realitou a civilným prostredím. Výstava Rastislava Sedlačíka zaznamenáva rôzne obdobia autorovej tvorby po skončení štúdií na VŠVU.

V neskorších maľbách prostredí, krajín a architektúry využíva Sedlačík skratkovitosť, ktorá prechádza od znakovosti až k abstrahovaniu motívov. Ďalší spôsob, akým Sedlačík zachytáva mestský motív dokumentuje novší cyklus Petržalka. V ňom používa čiernobiele reprodukcie sídliskovej zástavby, ktoré pretláča na drevený podklad a dopĺňa výraznými maliarskymi intervenciami.

Tento kontrast na jednej strane zvýrazňuje šedivosť sídliska, na druhej strane prekvapuje iným pohľadom na bratislavské betónové mesto. Výstava potrvá do 25. marca 2011.

(dš)

Páčil sa vám článok?