Petržalka chce prehodnotiť plán opráv škôl

12.1.2011
0
Páčil sa vám článok?

Bratislavská Petržalka chce prehodnotiť plán opráv a údržby materských a základných škôl vo svoje pôsobnosti. V spolupráci so Strediskom služieb školám a školským zariadeniam bude preto postupovať pri opravách objektov spravodlivo. Agentúru SITA o tom dnes informovala vedúca Kancelárie starostu Milka Podmajerská.

Školy a školské zariadenia by sa však mali dočkať aj ďalšieho zlepšenia materiálno-technických a priestorových podmienok. Z dnešného rokovania starostu Vladimíra Bajan s riaditeľmi škôl tiež vyplýva, že školy by sa mali zapájať do projektu otvorenej školy, čiže viac sa "otvárať" verejnosti. Doriešiť však bude treba to, kto v takom prípade zoberie zodpovednosť za majetok škôl či bezpečnosť obyvateľov, a kto zaplatí stráženie areálov v popoludňajších hodinách.

„Od riaditeľov budem na druhej strane požadovať úzku spoluprácu pri plnení úloh mestskej časti, efektívne a racionálne hospodárenie s finančnými prostriedkami, hľadanie možností a získavanie finančných prostriedkov aj z ďalších zdrojov, najmä z realizácie projektov," vyhlásil Bajan.

(sita)

Páčil sa vám článok?