O novembrový Festival Astorka je veľký záujem

25.10.2010
0
Páčil sa vám článok?

Napriek tomu, že 6. ročník medzinárodnej prehliadky komorných divadelných inscenácií - Festival Astorka 2010 sa uskutoční v druhej polovici novembra, záujem oň je už v súčasnosti.

Bohatý tohtoročný program festivalu tvoria inscenácie výborných európskych divadiel, ako sú napríklad Dejvické divadlo Praha, budapeštiansky Vígszínház či slovenské Divadlo Alexandra Duchnoviča, informovala agentúru SITA dramaturgička divadla Andrea Dömeová.

Od 14. do 20. novembra 2010 v bratislavskom sídle Divadla Astorka Korzo ´90 na Námestí SNP vystúpia aj známe divadlá z Nórska a Poľska. Bohatý bude aj sprievodný program.

"S veľkými očakávaniami privítame na úvod festivalu slávne nórske Vart Teatret, ktoré privezie modernú adaptáciu Björnsonovej hry Nad naše schopnosti. Autor, nositeľ Nobelovej ceny za literatúru, je známy v európskom spoločensko-politickom kontexte ako obhajca práv Slovákov po udalostiach v Černovej, ktoré si pripomíname práve v tieto dni," uviedla ďalej Dömeová.

Už druhý rok budú súčasťou Festivalu Astorka Scénické rozhovory, ktoré predstavujú umelcov iným spôsobom než na javisku. V tomto roku sa v Bratislave netradičným spôsobom predstavia Szidi Tóbiás a Anna Šišková. Paralelne bude popri festivale pracovať fotografická dielňa pod vedením Pavla Breiera. Vďaka nej bude mať Astorka tak ako každý rok unikátne zábery mapujúce priebeh festivalu.

"Predaj na festival sa už začal a o vstupenky je obrovský záujem. Minulý rok pozornosť divákov o mnohé podujatia niekoľkonásobne prevýšila kapacitu sály, preto veríme, že tento rok bude takisto úspešný," dodala Dömeová.

(sita)

Páčil sa vám článok?