ZOO pripravila Svetový deň zvierat

29.9.2010
0
Páčil sa vám článok?

Bratislavská ZOO sa pripravuje na Svetový deň zvierat, ktorý bude v nedeľu 3. októbra 2010. V jeho programe nebudú chýbať rôzne zaujímavé akcie, príťažlivé pre dospelých, ale najmä pre deti.

Od 11.00 do 15.45 h sa napríklad uskutoční komentované mega kŕmenie zvierat. Zabezpečuje ho oddelenie vzdelávania a propagácie v spolupráci s chovateľmi. K vybraným druhom zvierat sa pripravia vedrá s ovocím a zeleninou, návštevníci potom môžu potravu hádzať zvieratám. Záujemcovia pritom nesmú priniesť žiadne krmivo z domu.

Niektoré druhy (ľudoopy, plameniaky, žirafy, zebry, hrošíky, lemury vari, guerézy, makaky, mačiaky, gibony, nosorožce) kŕmia chovatelia ovocím a zeleninou, pričom používajú netradičné formy kŕmenia - napr. ovocie a zelenina pre opičky navlečená na šnúrke, alebo schovaná v rúrke vystlanej slamou, prípadne v starej ponožke vypchanej senom.

Mäsožravým druhom sa taktiež potrava (kúsky mäsa) ukryje do vriec či rúrok so slamou a zavesí vo výbehu (surikaty, medvedík čistotný, veľké mačky...).

Návštevníci ZOO tak vidia zvieratá priamo v pohybe, v aktivite, pretože potravu si zvieratá musia vyhľadávať, prípadne vyberať. Počas ich činnosti lektor návštevníkom rozpráva rôzne zaujímavosti o daných druhoch zvierat.

Od 16.00 do 16.30 h sa uskutočnia ukážky canisterapie. Prisľúbené sú dva psíky-terapeuti (border kólia a zlatý retriever).

Ešte predtým, o 13.00 h sa začnú na Info stanovištiach Zaujímavosti z ríše zvierat, čo budú súťaže, hry, aktivity o zvieratkách pre deti (kvízy, skladačky, priraďovačky, napríklad skladačka čím sa živia zvieratká). Deti sa tak hravou formou naučia všeličo o zvieratkách a za absolvovanie uvedených aktivít dostanú drobnú odmenu.

Vstupné na akciu sa nemení, podľa platného cenníka na letnú sezónu platia dospelí 4,30 € a deti 2,70 €.

(brn)

Páčil sa vám článok?