Traditional Club si získal pozorných divákov

25.8.2010
0
Páčil sa vám článok?

V utorok 24. augusta 2010, v priestoroch obchodného a kultúrneho centra Eurovea v rámci Kultúrneho leta, vystúpil Traditional Club Bratislava v aktuálnom obsadení Juraj Lehotský – trúbka, Dušan Húščava – tenorsaxofón, klarinet, Alexander Dányi – klavír, Fedor Frešo - kontrabas, Vladimír Vizár – trombón, Milan Ružek – bicie.

Vznikol v roku 1961, ako hudobné zoskupenie študentov, nadšencov pre tradičný jazz. Skupina čoskoro prerástla lokálny rámec internátnych klubov a stala sa jedným z najvýznamnejších československých súborov tohto žánru.

Divákom spríjemnili jeden z posledných letných večerov skladbami – bluesovými, dixielandovými, jazzovými,... Juraj Lehocký si získal sympatie divákov aj speváckym výkonom, pri známej skladbe Louisa Armstronga - What a wonderful world, ale aj vtipným podaním a nekonečným zmyslom pre humor pri interpretácii ďalších piesní, ktorým predchádzal rovnako úsmevný sprievodný komentár Fedora Freša...

Traditional Club Bratislava sa predstavil špičkovým profesionálnym výkonom. Nadviazal na svoju tradíciu a divákom pomohol svojimi skladbami a ich dokonalou interpretáciou aspoň na chvíľu zabudnúť na starosti každodenného života. Toto teleso by malo dostať počas Kultúrneho leta v Bratislave podstatne širší priestor pre sprostredkovanie svojho inštrumentálneho umenia.

Ľubomír Kamenský

Páčil sa vám článok?