Vajnorčania zase pozývajú na dožinky

7.8.2010
0
Páčil sa vám článok?

Vajnorčania pripravujú už 7. ročník „novodobých“ dožinkových slávností. Uskutočnia sa v sobotu 28. augusta 2010 a otvorí ich alegorický sprievod.

V kultúrnom programe nebudú chýbať miestne kultúrne združenia ako napr. Vajnorský okrášľujúci spolok, Vajnorská dychová hudba, skupina Shine, obohatia ho aj skupina Kastelán Elán dance revival, Samo Tomeček so svojou skupinou a na záver je pripravená ľudová veselica so skupinou Akcent.

Pozvanie na Vajnorské dožinky 2010 prijali aj hostia z družobných miest - z dolnorakúskeho Wolfsthalu, juhomoravskí partneri z Brna-Vinohrad v zastúpení detského folklórného súboru Vinohraďánek a tanečnej skupiny Honky Tonk. Delegácia príde aj z talianskeho mesta Alviano. Pri tejto príležitosti vystúpi v programe aj folklórny súbor Vecciarella, pripravená je aj príležitostná pečiatka s motívom 20. výročia družobnej spolupráce miest Alviano - Vajnory, výstava obrazov talianskeho maliara Alessandra Vignaliho.

Pred dvoma rokmi sa začala súťaž O najdlhší dožinkový koláč a organizátori chcú aj tento rok požiadať vajnorské gazdinky, aby napiekli záviny podľa vlastného výberu. Záviny by sa ukladali na stoly pred miestnym úradom, zmerali a ponúkli návštevníkom za 0,50 €.

Počas dožinkových slávností bude aj razba unikátnych vajnorských mincí, predaj novej knihy vajnorského občana Bohumíra Hrabáka - Príhody vajnorských ľudí, a predaj vajnorskej keramiky, ktorú vyrába Zlatka Šarkőzyová. Stánkový predaj ponúkne typické občerstvenie v podobe cigánskych, ale nebude chýbať ani husacina či napríklad lokše.

(kd)

Páčil sa vám článok?