Krasňany v knihe Návrat do Budúcnosti

8.6.2010
0
Páčil sa vám článok?

Život na sídlisku Krasňany v mestskej časti Rača sa stal inšpiráciou pre najnovší román spisovateľa a publicistu Gustáva Murína. Krst knihy za prítomnosti známych i menej známych Krasňančanov bude 11. júna pred Krasňanskou kúriou na Hubeného ulici.

Účasť prisľúbili aj členovia Klubu dôchodcov pod vedením Jozefa Házyho, ktorí sú živými pamätníkmi príbehov zachytených v knihe. V rámci programu krstu knihy pod názvom Návrat do Budúcnosti, vystúpia 11. júna od 17.30 h. žiaci Základnej umeleckej školy na Vrbenského ulici a prehovoria pamätníci Krasňan.

O športových aktivitách v histórii Krasňan porozpráva František Arpa a o architektúre tohto unikátneho bratislavského sídliska architekt Milan Andráš. Autor, čestní hostia a novinári sa „vrátia do Krasňan“ historickou električkou.

Novú knihu Gustáva Murína privíta aj herečka Zuzana Frenglová. Výťažok z predaja knihy pôjde na konto občianskeho združenia Naše Krasňany. Každý účastník dostane pamätný odznak. O občerstvenie sa postarajú Krasňanská kúria. San Diego Pub Pizzeria a Vinotéka Nikol.

Nová kniha krasňanského rodáka Gustáva Murína mapuje polstoročie života obyvateľov jedného stredoeurópskeho sídliska na ceste od komunizmu ku konzumizmu. Kniha je aj nostalgickou spomienkou na časy, ktoré by sa už nemali vrátiť, a kritickým pohľadom na časy, ktoré nemali prísť.

(banoviny)

Páčil sa vám článok?